Spachtelputz

Spachtelputz is een kunststof gebonden sierpleister voor muren en wanden. Het materiaal bestaat voor 80% uit witte gebroken marmerkorrels en voor 20% uit bindmiddelen (lijm). Spachtelputz is aan te brengen in diktes van 1 tot 4 millimeter.

De marmerkorrels in Spachtelputz zijn verkrijgbaar in drie groottes: extra fijn, fijn en middel. Spachtelputz kan verder worden aangebracht in vrijwel iedere gewenste kleur. Ter kleuring worden uitsluitend natuurlijke pigmenten toegepast. De meest gebruikte kleuren zijn wit en extra wit (voor kleurechtheid op oudere wanden).

Doordat Spachtelputz uit hoogwaardig materiaal bestaat, kan het ook worden toegepast op buitenmuren. Zo kunnen bijvoorbeeld ook terraswanden en platen van buitengevelisolatie worden afgewerkt met Spachtelputz.

Ook voor advies met betrekking tot de te gebruiken materialen en kleur combinaties kunt U bij ons terecht. Doormiddel van diversen kleuren waaiers en een goed mengsysteem kunnen wij bijna iedere kleur maken.

De wanden dienen met een voorstrijkmiddel (ruwer) behandeld te worden. Het voorstrijkmiddel dringt diep in de porieen van de ondergrond en zorgt voor een sterke hechting tussen wand en sierpleister.